Bilthoven

Eeuwig Vlees – De Matroesjka’s
21 juni 2017

De langste dag van het jaar en het is nog nooit zo warm geweest in ons land. En juist op deze bijzondere avond ontvingen wij Matroesjka.

Lisa Loeb en Janneke Rinzema lieten ons kennismaken met enkele personages uit hun voorstelling Eeuwig Vlees en ons ook alvast meekijken met onderdelen van hun nieuwe show.

Wij zaten met z’n allen in de prachtige woonkamer van Marleen en Arthur en werden ruim 1 uur verrast door beats en ondubbelzinnige typetjes maar dat zij beiden cum laude zijn afgestudeerd aan het conservatorium verbaasde niemand.

Lisa en Janneke zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en ontzettend energiek. Ze brengen de huidige wereldproblematiek met een lach en hebben een mooie samenzang.
Wij zijn zeer benieuwd naar hun nieuwe voorstelling BRAINWASH die op 22 oktober in première gaat. Matroesjka is op meer dan 60 plekken in het land te zien en op 4 & 5 december in de Stadsschouwburg Utrecht (Blauwe Zaal).

Na afloop van deze bijzondere voorstelling hebben we samen in de tuin nog met elkaar nagepraat en genoten van de heerlijke witte wijn en rosé van Wijnhuis Zuid.

Zomer BBQ
September 2016

SONY DSC

Dank voor alle positieve reacties !

We kijken terug op een zeer geslaagde zomeravond. De salades en BBQ waren heerlijk en we troffen het met het mooie weer en de bijzondere tuin van onze gastvrouw Nicolette.

Er zijn veel foto’s gemaakt door Thomas. Bijgaand een paar om de herinnering levend te houden. De rest kun je HIER bekijken.

Tijdens haar eerste setlist heeft Carolina gerefereerd aan haar nieuwe programma: Club
Carolina in het Tobacco Theater in Amsterdam. Omdat we hierover vragen hebben ontvangen, hierbij de link naar haar programma: klik HIER hier voor meer informatie.

 

Groene Vingers – Ellen Dikker
22 Juni 2016

Vanavond zijn we te gast bij onze leden Bart en Anje in Bilthoven. Ondanks het mooie zomerweer speelt Ellen Dikker haar voorstelling ‘Groene Vingers’ niet in de schitterende tuin maar in de huiskamer waar de deuren open worden gezet. Na aankomst van Ellen en de opbouw van haar podium, krijgen we, voordat de gasten arriveren, nog een heerlijk diner in de tuin voorgeschoteld. Rond een of 8 komen onze leden, op de fiets met hun klapstoeltje en dan komt Ellen ..

Haar moeder is overleden. Dus alles moet op de schop. Opruimen. En leren loslaten. Maar dat valt niet mee voor iemand die alles bewaart en die als jongste van het gezin waar ze uitkomt heel hebberig is geworden. Ze heeft een tuin genomen. Haar moeder mocht dan van tuinieren houden, zelf vindt ze het aanvankelijk verschrikkelijk. Want is het ook niet een beetje overdreven, al die aandacht ineens voor oer, biologisch en puur natuur? In een decor van groene kratten en met de laarzen in de aarde vertelt Ellen verhalen uit naam van zichzelf en in de hoedanigheid van verschillende types. Parallel aan het bewerken van haar tuintje komen de personages in opeenvolgende leeftijden voorbij. Allen vertellen over hun relatie met hun gezin. En ze hebben allemaal iets met het thema natuur; van het kind met de mama die superfoods eet, de verlaten vrouw die in haar moestuin woont tot aan de tuinkabouter in Dikkers tuin.

Wat een ongelofelijk plezier straalt cabaretière Ellen uit en toch is ze in een huiskamer ook zichtbaar op haar plaats. Alle spots waren gericht op haar en natuurlijk ook op Ine die ze op een hele persoonlijke manier bij haar optreden betrok.

Ja, en dan ga je na afloop van een reguliere theatervoorstelling meestal met je gezelschap weer direct richting huis. Maar na deze voorstelling drinken we samen nog wat in de prachtige tuin van Bart en Anje, De leden (her)kennen elkaar inmiddels maar ook de gasten die er voor het eerst zijn, zien bekenden èn leren anderen kennen. Tevreden keert iedereen uiteindelijk weer huiswaarts. Ellen, dank voor weer een bijzondere herinnering en Bart en Anje, dank voor jullie gastvrijheid!

(Nieuwe) leden: tot de volgende keer … 9 september de extra voorstelling met barbecue; locatie en programma volgen z.s.m.
NB   Mochten de witte en rode wijn jullie goed hebben gesmaakt: ze zijn verkrijgbaar bij Wijnhuis Zuid http://www.wijnhuiszuidbilthoven.nl/

 

morgen1

Goede start op 2 maart 2016 met optreden Pepijn Schoneveld 

En daar zaten we dan voor de eerste voorstelling van het jaar, gastvrij ontvangen door Roland en Heleen. Alle stoeltjes passen precies in de huiskamer en het concept van Theater in de Kamer wordt hiermee bevestigd: de logistiek van het veranderen van de huiskamer in een theaterzaal en weer terug valt heel erg mee.

Door de drukte op de weg arriveerde Pepijn helaas iets later dan gepland, maar nog steeds ruim op tijd om te soundchecken en met elkaar een hapje te eten. Hij moet nog wel een wit overhemd lenen van Roland en ook de pianopedaal is hij ‘vergeten’ of zoals hij zelf zegt; geleend door zijn vriendin!

In de sfeervolle huiskamer zoekt hij contact met het publiek, waarbij hij niet alleen bepaalde personen op een geestige manier in verlegenheid brengt, maar ook zichzelf. In zijn show springt hij nog verschillende keren achter de piano en verrast ons met mooie liedjes. Kortom, een goede show van Pepijn en we belonen hem dan ook met een daverend applaus.

En dan komt ook aan deze avond een einde. De ingeklapte stoelen verdwijnen een voor een, wat overblijft zijn lege glazen, lege flessen en een voldaan gevoel.

morgen2Pepijn Schoneveld: “We leven in een snelle tijd met telefoons, snelle auto’s, computers en zo maar in wezen zitten we nog altijd vast aan oude overlevingsmechanismes als jaloezie. Ik laat zien in een verzameling anekdotes hoe mijn hoofd een loopje met mijn denken neemt. Ik vind mezelf vaak terug in rare situaties.”

Pepijn schetst hiermee herkenbare situaties en staat dichtbij het publiek, waardoor je geen moment je aandacht verliest. Zijn grappen zijn af en toe grof, maar zeer lachwekkend. Hij weet hoever hij kan gaan en hij weet zich zo te presenteren, dat het publiek hem in zijn armen sluit.
Wij kijken uit naar de tweede voorstelling van het 3e seizoen; de artieste is reeds geboekt!  Inmiddels heeft een aantal leden aangegeven hun huiskamer ter beschikking te willen stellen dus daar gaan we binnenkort een ‘inspectie’ houden.

Tot 22 juni!

morgen3Hartelijke groet,
Peter en Margreet
Vasco en Saskia
Paul en Annemarie

 

 

Terugblik 2015 en data 2016

roller1Daar zaten we dan voor onze laatste voorstelling van het jaar. Niet in een warme huiskamer – waar het altijd weer leuk is om met nieuwsgierig blikken rond te lopen – maar in het proeflokaal van onze wijncoach. Een bijzondere lokatie en voorafgaand aan de voorstelling was er nog een kelderrondleiding door Joris.

De eenakter “Rollercoaster” was een soms luchthartige dan weer tenenkrommende voorstelling. Soms lachen, soms muisstil. Comedy of toch drama? Ook in de werkelijkheid ligt dit soms angstaanjagend dicht bij elkaar.

roller3De bubbels bij aanvang en de wijnproeverij na afloop werden aangeboden door Baas & Zn.

Zo kwam er een einde aan seizoen 2015 en we kijken weer uit naar het nieuwe seizoen. De data zijn inmiddels bekend (zie hiernaast) en de eerste voorstelling is al geboekt! We beginnen op 2 maart met een nieuwe voorstelling en ook een aantal nieuwe leden. Voor ieder die twijfelt over het al dan niet “binnenhalen” van een voorstelling in zijn/haar woonkamer, kunnen wij dit van harte aanbevelen. De artiest(en) komen bijtijds en bereiden zich voor, wij richten de kamer in en verzorgen het gezamenlijke diner. Het is reuze leuk om te doen en het geeft een extra dimensie aan Theater in de Kamer.roller4
Wij kijken uit naar volgend jaar en wensen jullie alvast gezellige feestdagen met familie en vrienden en een gezond en gelukkig 2016!

Hartelijke groet,
Peter en Margreet
Vasco en Saskia
Paul en Annemarie

roller2

 

Terugblik 27 mei 2015

ditist1Wij kijken nog steeds met trots terug op de voorstelling ‘Dit ist’ van Alice Rientjes en Eelco Menkveld op 27 mei jl. Deze avond zijn we te gast bij onze leden Jos en Birgitta. In hun prachtige woonkamer zal de voorstelling plaatsvinden. Na aankomst van Alice en haar muzikaal begeleider Eelco, krijgen we voordat de gasten arriveren eerst nog een heerlijk diner voorgeschoteld en blikken we ontspannen vooruit op de avond die gaat komen. Terwijl Alice en Eelco de stemmen opwarmen en de soundcheck doen, zetten we al wat klapstoelen klaar voor een hartelijke ontvangst van onze leden en een aantal gasten dat voor het eerst het concept van Theater in de Kamer meemaken.

We willen onze leden nog beter leren kennen dus wordt er van iedereen een foto gemaakt en draagt iedereen een naamsticker. Na de koffie & thee nemen we vol verwachting plaats. Alice en Eelco beginnen met de voorstelling en pakken ons allemaal in. Alice heeft de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd en je merkt aan alles dat ze een vakvrouw is. Zij laat op geanimeerde wijze zien over een geweldige stem en stembeheersing te beschikken. Er is een prettige balans tussen humor(mét inhoud) en gevoelige liedjes. Ook het samenspel tussen Alice en Eelco op de piano is subliem.

ditist2Elke keer weer is het een verrassing wat er op het programma staat, en elke keer weer kom je na zo’n avond weer ‘getriggerd’ thuis. Dat effect bereiken is alleen maar voorbehouden aan artiesten met lef die dicht op het publiek hun zielenroerselen durven te tonen. Dat deed Alice overtuigend, met mooie teksten, breekbare en stoere liederen.

Tevreden keert iedereen ook na deze avond weer huiswaarts en verheugen we ons op de volgende voorstelling(en). Alice en Eelco: dank voor weer een bijzondere herinnering erbij en jullie allen bedankt voor de enthousiaste reacties. Onze volgende voorstelling is pas op 25 november, weer iets heel anders. Maar daarover na de zomervakantie meer nieuws.

Lieve leden, wij wensen jullie een mooje zomer !

Hartelijke groet,
Peter en Margreet
Vasco en Saskia
Paul en Annemarie

ditist3

 

Aftrap seizoen twee!

De aftrap van het tweede seizoen van Theater in de Kamer Bilthoven stond gepland op 18 februari, maar moest i.v.m. een niersteenoperatie van een van de Oeloek’ers worden verplaatst naar woensdag 25 maart. Toen we Oeloek zagen optreden, begrepen we heel goed waarom de voorstelling in februari niet door kon gaan: wat een energie en originaliteit! 

Voor deze eerste voorstelling had Else Roseboom wederom de MaCLOUD GALLERY ter beschikking gesteld. Deze locatie leende zich perfect voor het optreden van Oeloek; veel geluid, licht, accessoires en voldoende plek voor alle  leden om een goede plek voor hun klapstoeltje te vinden zodat we niets hoefden te missen. 

 Na afloop van deze spetterende voorstelling hebben we onder het genot van een heerlijk wijntje van Wijnkoperij J. Baas & Zoon de reacties met elkaar kunnen delen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wederom Bijzonder

12 november hebben wij wederom genoten van een bijzondere avond.
Wij wilden het eerste seizoen van Theater in de Kamer Bilthoven graag afsluiten met een speciale voorstelling. Deze avond mochten wij weer een theaterzaaltje opbouwen bij Bram en Lidy Ann; alle banken aan de kant en dan blijft het toch bijzonder als onze gasten rond een uur of 8 met hun eigen klapstoeltje de woning aan de Vermeerplein betreden en een eigen plekje zoeken. Ook Kurt was keurig op tijd en trok zich voor de voorstelling terug in zijn camper om zich goed voor te bereiden op deze speciale avond.

Ras acteur Kurt vertelt in dit haast onbeweeglijk tafereel,  een ontroerende mix van gemis, aanhankelijkheid en heimwee met teksten die zinderen van intimiteit. Een pakkend verhaal over afscheid nemen en liefde.

Na afloop van zijn voorstelling was het publiek even muisstil maar daarna werden onder het genot van een heerlijk wijntje van Wijn koperij J. Baas & Zoon de reacties met elkaar en met Kurt gedeeld.

Beste TidK leden: tot slot, veel dank voor jullie enthousiasme in het eerste seizoen. Zodra de programma’s voor 2015 bekend zijn, zullen wij jullie hierover informeren. Wij wensen jullie alvast een gezellige Sinterklaas avond, hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2015!

 

Hartelijke groet,
Peter en Margreet
Vasco en Saskia
Paul en Annemarie

 

 

 

 

Een mooie avond

11 juni hebben we wederom genoten van een bijzondere avond. Nathalie Baartman had de lat heel hoog gelegd maar wij durfden de uitdaging met de heren van Piepschuim absoluut aan.

Deze avond waren we te gast bij onze leden Ruth en Thijs in de Haydnlaan. Terwijl Cor, Jacco en Robbert de stemmen opwarmden, de soundcheck deden en de huiskamer met geluid en licht ombouwden tot een heus theater, zetten wij al wat klapstoelen klaar voor een hartelijke ontvangst van onze leden.  De eerste gasten stroomden binnen en er was een positieve spanning merkbaar. Naar een optreden gaan van iemand die je eigenlijk niet kent, is natuurlijk best spannend. Je te laten verrassen vraagt dat je openstaat voor zo’n ervaring en dan ook nog “gewoon” in een huiskamer. Na de koffie & thee  nam iedereen vol verwachting plaats. Piepschuim begon en in no time zat iedereen in de voorstelling. 

Dat is het bijzondere van zo’n klein gezelschap. Je blijft constant betrokken bij wat er tijdens het optreden gebeurt. De heren lieten op een animerende wijze zien over een geweldig muzikaal talent te beschikken en er was een balans tussen inhoud en humor in hun liedjes.

Na het geweldige optreden was iedereen verrast en enthousiast. Er werd vrolijk nagepraat onder het genot van een wijntje van Wijnkoperij J. Baas & Zn. Ook de heren van Piepschuim mengden zich gezellig tussen de gasten. 

Bij het vertrek werd nog wat lacherig en onwennig de klapstoel meegenomen die als toegangsbewijs zal dienen bij de volgende voorstellingen. Iedereen is een bijzondere ervaring rijker.

Beste TidK leden: tot slot, veel dank voor jullie enthousiasme! Wij hopen dat jullie met veel plezier aan vrienden zullen vertellen over ons Theater in de Kamer. Bezoek ook onze Facebookpagina and spread the word!

  

 

 

De eerste avond in Bilthoven heeft plaats gevonden. Het was een groot succes met veel leuke reacties, hieronder een kort verslag.

12 maart hebben we een geweldige eerste voorstelling beleefd. De voorbereidingen voor deze première verliepen soepel; iedereen had zijn/haar eigen rol en dus konden we rond een uur of 6 samen met onze artieste Nathalie Baartman genieten van een heerlijk en gezellig diner bij Margreet en Peter.

Er ontstond er een ‘gezonde spanning’ bij de organisatoren en wij liepen  op tijd naar de prachtige locatie die door Else en Ab ter beschikking werd gesteld. Nathalie kon rustig haar voorbereidingen treffen en wij hebben alle stoeltjes voorzien van een mooie sticker en het koffiezetapparaat aangezet zodat wij onze gasten een warm welkom konden aanbieden.

De eerste leden druppelden rond een uur of 8 binnen en waren onder de indruk van de MaCLOUD Gallery. De expositie 50 shades of MaCLOUD is nog tot 10 mei te bewonderen. Nieuw in dit seizoen is het MaCLOUD College waarbij op speelse manier de diepte wordt gezocht. Op 16 april zal Wilbert Gieske een humoristisch en leerzaam seminar-cabaret houden.

Om half 9 nam Paul het woord en heette alle gasten van harte welkom en introduceerde Nathalie Baartman. En toen kwam Nathalie zelf aan de beurt ! Wat een positieve energie en wat een mooie liedjes ondersteund door prachtige accordeon muziek. Ze werd regelmatig ‘onderbroken’ door schatergelach en applaus en dat was precies waarvoor iedereen was gekomen!

Na afloop werden er nog heerlijke wijnen geschonken door Nils Huisman, de eigenaar van House4Wine in De Bilt en konden alle gasten met Nathalie napraten en vooruitblikken naar de voorstelling in juni.

Zodra het programma bekend is, ontvangen jullie deze informatie. De locatie op 11 juni zal, zoals het concept ook al aangeeft, in een (huis)kamer worden gehouden.

Bedankt voor al jullie enthousiaste reacties en tot 11 juni.

Saskia en Vasco
Margreet en Peter
Annemarie en Paul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————-

11 juni a.s. staat de volgende voorstelling gepland in Bilthoven. Wie er deze avond zal afreizen laten we nog even een verrassing! Wel verzekeren we u dat het een geweldige avond zal worden met een voorstelling die u nog lang bijblijft.

———————————————————————————————————-

De eerste voorstelling in Bilthoven gaat plaats vinden op 12 maart 2014, Nathalie Baartman zal afreizen naar Bilthoven om haar geweldige voorstelling Prei met Mij te presenteren. Ben u geïnteresseerd om hier ook bij aanwezig te zijn neem dan snel contact op met de organisator Annemarie van Gendt: bilthoven@theaterindekamer.nl.

Nathalie Baartman
Prei met Mij
cabaret

‘Liefste, het zit zo: ik ben een paar dagen in een houten trekkershut op een natuurstrook ergens tussen de A28 en de A6. ’s Nachts zing ik voor de sterren en ’s ochtends bevrolijk ik de zon op regenlaarzen. Gisteren heb ik een gesneuvelde bril gevonden en vandaag eet ik alleen maar rijst met suiker.

Ik heb grappig contact gelegd met een vrouw in zwarte klederdracht. Ze rouwt al twintig jaar, vertelde ze me. Ongelooflijk, hè? O ja, er staat hier in de buurt een ezel te koop. Zo eentje met oren. Ook heb ik de ware smaak van prei ontdekt. Kom me (evt. met ezel) halen, als ik niet meer naar huis wil!’

In Bilthoven start binnenkort een nieuwe groep!

Op dit moment zijn er geen plekken meer beschikbaar. Zo snel er ruimte is wordt dit bekend gemaakt en is het weer mogelijk om u aan te melden.

Theater in de Kamer Bilthoven organiseert drie keer per jaar cabaret, muziek en toneelvoorstellingen in een intieme setting in de huiskamer. Voor een all-in bedrag kun je lid worden van Theater in de Kamer.  Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee, geniet van de voorstelling en na afloop drink je samen een goed glas wijn. Je kunt dan natuurlijk ook napraten met de artiesten, je vrienden en buurtgenoten.

[youtube width=”480″ height=”290″]http://www.youtube.com/watch?v=qWQ4qzk0FRQ&[/youtube]