Haaren-Oisterwijk

De laatste voorstelling in Haren was alweer in Oktober 2013, hier stond toen Jasper Kuijk. In 2014 starten we met de geweldige voorstelling van Comedy Kitchen, Fresh Meat.

Fresh Meat

Comedy Kitchen

Comedy Kitchen is hèt uithangbord voor female comedy in Nederland. Een knallende avond vol stand-up comedy en cabaret dóór vrouwen, vóór iedereen.

Twee verschillende comedy- en cabaretacts en een MC zorgen voor een dynamische en verrassende show in de huiskamer.

Van aanstormend talent tot grote namen, die de diversiteit aan grappige vrouwen uit binnen- en buitenland laat zien. Iedere keer een andere line-up, met als mogelijke hoofdact o.a. Soundos, Yora Rienstra, Dorine Wiersma, Margriet Bolding, Kim van Zeben, Berit Companjen, of Jennifer Evenhuis. MC is Jennifer Evenhuis (finale Cameretten 2009) of Soula Notos (finale Utrechts Cabaret Festival 2011). Een avond met een bite! Kom ook naar Comedy Kitchen @ Theater in de Kamer!

Comedy Kitchen biedt een podium en broedplaats voor ervaren en beginnende vrouwelijke stand-up comedians en cabaretiers. Comedy Kitchen is opgericht door Jennifer Evenhuis en Soula Notos.

Na Coen Jutte, Maaike Martens (zie onderstaand verslag), Toneelgroep Echte Vrienden BV, Lijf on Stage en vele anderen is het op 4 maart 2013 de beurt aan Veronique Sodano met haar ‘Made in Italy’. Zij zal haar uiterste best doen om groep Haaren-Oisterwijk wederom een overgetelijke avond te bezorgen!

Verslag voorstelling van Maaike Martens 14 juni 2011

Nog helemaal vol van deze avond schrijf ik dit verslag.

Deze avond zijn we te gast bij onze leden Janet en Marco die woonachtig zijn in Haaren. In een pasgebouwd en sfeervol gebouwtje in hun tuin zal de voorstelling plaatsvinden. Na aankomst van Maaike en haar muzikaal begeleider Bastiaan Mulder, krijgen we voordat de gasten arriveren eerst nog een 3-gangen diner in de tuin voorgeschoteld. Dat is genieten in de heerlijke zon! (Wat een voorrecht als organisator van TidK). We wanen ons  tijdens het eten met het heerlijke weer in Italië…

Terwijl Maaike en Bas de stemmen opwarmen en de soundcheck doen, zetten we al wat klapstoelen klaar en de rest voor een hartelijke ontvangst van de leden en een aantal gasten die voor het eerst het concept van Theater in de Kamer meemaken. Na de koffie & thee met ontzettend lekkere Heeren van Oisterwijk (koeken géén mannen!), gesponsord door Bakker Gillis, neemt iedereen vol verwachting plaats.

Maaike en Bas beginnen met de voorstelling en pakken iedereen in. Maaike heeft de kleinkunstacademie gedaan en je merkt aan alles dat ze een vakvrouw is. Zij laat op animerende wijze zien over een geweldige stem en stembeheersing te beschikken. Er is een prettige balans tussen humor (mét inhoud) en gevoelige liedjes. Het samenspel tussen Maaike en Bas met zijn gitaar is subliem. Niemand durft te snel te applaudiseren na de liedjes omdat de laatste tonen van het gitaarspel zo zuiver klinken.

Na afloop van een reguliere theatervoorstelling ga je meestal met je gezelschap weer direct richting huis. Na deze voorstelling drinkt iedereen nog wat met elkaar en dat kan nu in de tuin. De leden die er nu voor de tweede keer bij zijn herkennen elkaar. Ook de gasten die er voor het eerst zijn zien bekenden èn leren anderen kennen. Nog onder de indruk van het optreden wordt er gezellig gebabbeld tot …. het moment dat Maaike en Bas spontaan in de tuin nog een drietal nummers ten gehore geven die zij op de nieuwe CD van Maaike gaan opnemen. Ook al horen we de nummers voor het eerst: ze klinken nu al prettig in de oren! En met de ervaring van de producer  David Middelhoff van Acda & De Munnik zal de CD zeker wel een juweeltje worden.

Heel leuk vind ik het dat het grootste deel van de “nieuwkomers” zich aanmeldt voor het lidmaatschap! Tja, weet waar je aan begint: als je een keer komt kijken, is de kans groot dat je “om” bent…. Zie ook de foto’s!

Tevreden keert iedereen weer huiswaarts.

Maaike & Bas: dank voor weer een bijzondere herinnering erbij!

(Nieuwe) leden: Tot de volgende keer …. in Oisterwijk! Adres volgt nog.

Monique van Beek

NB           Mochten de witte en rode wijn je goed hebben gesmaakt: ze zijn verkrijgbaar bij Kerstens

Wijnhandel  te Oisterwijk & via Wijnkado.nl !

 

Deze groep, opgericht door Monique van Beek, beleefde dinsdagavond 22 maart 2011 haar première  met de voorstelling “Wauw, it’s Nuchterman” van Coen Jutte.

De première van Theater in de Kamer Haaren-Oisterwijk…een verslag
Als organisator van deze Kamer is het spannend omdat ik natuurlijk zelf wel enthousiast kan zijn over Theater in de Kamer, maar natuurlijk niet zeker weet of dat ook zo zal worden ervaren door de nieuwe leden. De groep is nieuw en nog niet helemaal vol. Voor de mensen die eerst even de sfeer willen proeven van dit leuke concept wordt de mogelijkheid geboden om voor een keer losse kaarten te kopen zonder direct lid te zijn.

Coen komt aan, heeft er zin in en begint onze huiskamer om te bouwen met keyboard en benodigdheden voor licht en geluid. Wat bijzonder om dit zo in je huis mee te maken. Stagiaires Ramonda en Annelijn zijn ook gearriveerd  en nadat we met z’n allen hebben gegeten helpen zij met de laatste voorbereidingen.

De eerste gasten stromen binnen. Er is een positieve spanning merkbaar onder de gasten. Naar een optreden gaan van iemand die je eigenlijk niet kent, is natuurlijk ook best spannend. Je te laten verrassen, vraagt dat je openstaat voor zo’n ervaring. En dan ook nog “gewoon” in een huiskamer! Een fotograaf van het Brabants Dagblad is gekomen om wat actiefoto’s van het optreden te maken voor een artikel dat deze week geplaatst wordt. Positieve publiciteit is natuurlijk altijd welkom. Sommigen van de gasten kennen elkaar en diegenen die elkaar niet kennen, maken kennis. Er wordt al snel gezellig gebabbeld met koffie/thee. Mijn indruk is dat dit een heel leuke enthousiaste groep is!

De gasten nemen plaats op de klaargezette klapstoelen en de eerste rij blijft leeg. Tja, bij cabaret is dit vaak een plek met risico… Maar daar weet Coen wel raad mee!

In no time zit iedereen in de voorstelling. Coen heeft de gave om op niveau zowel de heren als dames met zijn humor, vergezeld van zijn voorliefde voor statistieken’, aan te spreken. Wie beweert dat een cabaretvoorstelling fysiek geen inspanning vraagt van het publiek, komt bedrogen uit! De buikspieren worden behoorlijk ingespannen tijdens de lachsalvo’s! Tijdens het optreden van Coen “blijft iedereen bij de les”. Dat is het bijzondere van zo’n klein gezelschap. Je blijft constant betrokken bij wat er tijdens het optreden gebeurt.

Na het geweldige optreden van Coen Jutte is zonder uitzondering iedereen verrast en wild enthousiast. Er wordt vrolijk nagepraat onder het genot van wijn of een andere drank. Ook Coen mengt zich geanimeerd tussen de gasten. Een van de gasten zegt: “Wanneer de leden van deze groep elkaar vaker hebben gezien en beter gaan kennen, zul je zien dat men ook meer durft te reageren tijdens de voorstelling en je daardoor nog meer interactie krijgt!”

De gasten zijn een bijzondere ervaring rijker. Bij het vertrek wordt nog wat lacherig en onwennig de klapstoel meegenomen die als toegangsbewijs zal dienen bij de volgende voorstellingen.

Beste leden en gasten: tot slot, veel dank voor jullie enthousiasme en vertrouwen! Ik hoop dat jullie met veel plezier aan vrienden zullen vertellen over Theater in de Kamer. Spread the word….!

Op naar de volgende voorstelling…

Hartelijke groet,

Monique van Beek