Haarlem Zuid

16 januari 2014 a.s. zal de eerste voorstelling uit het nieuwe seizoen plaats vinden hier in Haarlem,  de eerste voorstelling die hier speelt is, De buitenkant van meneer Jules. 

Ontroerende vertelmonoloog door Kurt Defrancq over liefde & afscheid, naar het bejubelde boek van Diane Broeckhoven

Regie: Jan Verbist

Op een ochtend stelt de bejaarde Alice vast dat haar man dood op de bank zit. Omdat ze het besef langzaam wil laten doordringen en het vertrouwde leven zo lang mogelijk wil aanhouden, belt ze de hulpdiensten nog niet. Ze denkt terug aan hun intens vervlochten leven, maar ook aan hoe zij – zonder dat hij ervan wist – ooit een gewiekste confrontatie met een rivale aanging om haar huwelijk te redden.

Wanneer een buurvrouw aan Alice vraagt op haar autistische zoon te passen, dreigt haar stil arrangement in het honderd te lopen. Maar de gesloten jongen neemt haar onrust weg met zijn naïeve, heldere kijk: “Meneer Jules is weg. Dit is de buitenkant van Meneer Jules.” Zachtjes en vertroostend schuift hij ook in de plaats van meneer Jules.

Rasacteur Kurt Defrancq vertelt in dit haast onbeweeglijk tafereel, in een tekst die zindert van intimisme, deze ontroerende mix van gemis, aanhankelijkheid en heimwee waarmee personage Alice plots af te rekenen krijgt.

Een pakkend verhaal over afscheid nemen & liefde…

Iets voor jou?

Theater in de Kamer Haarlem Zuid organiseert drie keer per jaar cabaret, muziek en toneelvoorstellingen in een intieme setting in de huiskamer. Voor een all-in bedrag kun je lid worden van Theater in de Kamer.  Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee, geniet van de voorstelling en na afloop drink je samen een goed glas wijn. Je kunt dan natuurlijk ook napraten met de artiesten, je vrienden en buurtgenoten.

Wil je graag lid worden van Theater in de Kamer Haarlem Zuid? Neem dan contact op met initiatiefnemers Bernadette Deitmers of Margreet Kloosterboer haarlemzuid@theaterindekamer.nl

[youtube width=”480″ height=”270″]http://www.youtube.com/watch?v=IdLBv1DuyDE[/youtube]

Share this Project