Rouxlala

ROUXLALA – Meisjes
Is de keuken aan kant? Koffie en koekjes in huis? Je weet maar nooit wie er op bezoek komt. Het kan je dementerende oma zijn, een boze buurvrouw of erger, een terrorist. Het kunnen ook drie meisjes zijn die een liedje willen zingen. Meisjes? In elk geval is het de nostalgische titel van Rouxlala’s debuut-cd.
Bewapend met huishoudelijk gerei en prachtige zangstemmen, trekt troubadoursgezelschap Rouxlala aan de bel en komt bij iedereen binnen. Tynke Luske, Danielle Kien-Absil en Mieke Rous, brengen liederen van eigen, ambachtelijke makelij. Hun stijl herbergt de ironie van de kleinkunst, het verhalende van de folk en de snik van de smartlap. Groot en klein menselijk leed, de kracht van de massa en de eenzaamheid van de enkeling, passeren de revue. Met een gezonde portie zelfspot, weet Rouxlala van alle kommer en kwel een waar feest te maken.
Al eerder maakten de dames fans onder kleinkunst- en folkminnend publiek in de formatie Mama Roux, waarvan de cd’s ‘Schoone Schijn’ en ‘Mest & Mist’ verschenen. De befaamde driestemmigheid is gebleven en meer centraal komen te staan nu de dames hun eigen, subtiele begeleiding spelen op gitaar, accordeon en vele andere apparaten.
De cd ‘Meisjes’ verschijnt in het najaar van 2017 bij Silvox. Het is een manloze cd met ballen!